torsdag 26 mars 2009

Tre ting att uppröras över

En direktör från Östermalm, en företagsledare, en mellanstadielärare och en nöjesprofil utnyttjade skolflickor sexuellt läser jag i Expressen. Jag är äcklad. Har de egna döttrar hemma? Vad säger deras fruar? Hur kan läraren jobba kvar på en skola efter ett gangbang med en minderårig flicka. Nu inväntar jag debatter om överklasskulturens kvinnosyn.

Integrationsminister Nyamko Sabuni hälsade på Romarios familj i Husby. Romario var en ung lovande fotbollspelare som knivmördades. Mördarna går fria. Pappan påtalar diskriminering. Rättsväsendet behandlar dem som andra klassens medborgare. Hoppas Nyamko Sabuni förutom att fika får med sig en tankeställare. Det får vara nog nu. Hur många bevis behöver makten på att rättsväsende och poliskår gör skillnad på folk och folk?

Annika Falkengren, SEBs snygga bonusberömda direktör sparkar sin PR-man Odd Eiken läser jag i Resumé. Snacka om att skjuta budbäraren. Hade Odd gjort ett bra jobb hade fru Falkengren fått alla sina miljoner utan att vi fått höra ett knyst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar