tisdag 20 oktober 2009

Nattens mardröm

Jag drömde mardrömmar inatt. Det var en slätrakad, nedbantad, rosenkindad Jimmie Åkesson som marcherade i brun skjorta. Redan innan valspurten dragit igång har SD börjat bombardera medierna. Igår hörde jag honom i P4 Extra hos Lotta Bromé och häpnade över den låga argumentationsnivån. "Våra barn får inte sjunga Den blomstertid nu kommer i kyrkan längre" hävdade han och pekade ut muslimerna som ansvariga för de sekulariserade skolavslutningarna. Vilken skola kan vittna om att muslimer förbjudit dem att sjunga på skolavslutningen?

Häromdagen sa Åkesson i norska Aftenposten så här om Zlatan Ibrahimovic:
"Den svenska modellen bygger på samförstånd och på att man ställer upp för varandra. Zlatans spelstil hänger självklart ihop med hans bakgrund. Han är inte någon typiskt svensk spelare, varken på eller utanför banan." Vem är typisk svensk i Åkessons ögon om inte en man, född och uppvuxen i den skånska myllan och som blivit symbolen för Sverige internationellt? Den dagen Åkesson blir sinnebilden för svensken i världen tänker jag äta upp mitt pass.

Hur bakåtsträvande får man vara som partiledare? Sverige startade världens första Rasbiologiska institut. Det blev modellen för nazi-Tyskland. Men det var 1921. Det har hänt en del sen dess men det verkar Åkesson ha missat. Lyssnar man på Åkesson låter det som att han just har fått sina tvillingtorn attackerade av islamistiska terrorister. Inte ens Bush låter så längre. Idag har USA en färgad president som har en muslimsk flyktingpappa. Den mannen får Nobels fredspris. Du borde fräscha upp din nutidsorientering och omvärldsanalys Jimmie istället för att skrämma upp människor, utse syndabockar och sprida dina hjärnspöken. Det är dags att rensa i dina partiled där det kryllar av kriminella. Sluta basunera ut dina muslimska myter och ta en sväng till närmaste invandrarrik förort. Möt människor och hör hur många jobb de sökt utan att få ett enda jakande svar. Gräv i den dagliga diskriminering människor med utländsk bakgrund utsätts för, inte enbart av såna som dig utan även av dem som ser ner på dig och utger sig för att vara goda medmänniskor. Försök att göra det som är svårt istället för att välja det simpla - försök att förena människor, inte att så splittring i ett land som redan lider av segregationens sår. Tacka invandrarna Jimmie, för utan oss hade du varit en fis i universum.

Läs SvDs granskning av Åkessons debattmyter här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar