tisdag 21 december 2010

Geléhjärta och bloggens bästa vän!

Mitt hjärta blir som ett geléhallon när jag läser hur ni kommer att fira jul. Så vackert, så traditionsrikt, så kärleksfullt. Kan ni inte adoptera mig?

Signaturen Sara - i Kokboken "Halvåtta hos mig" finner du min fantastiska avocadosoppa som blev en hit efter min medverkan i programmet. Hoppas du njuter av den.

Jag är lyckligt lottad. Efter mitt förra inlägg fick jag ett mail med en julklapp - en årsprenumeration av Vanity Fair - som jag hade önskat mig. Det var Jelena som skickat den. Jelena min trognaste läsare och numera min käraste vän. Jelena som jag lärde känna via den här bloggen när hon skulle hämta upp böcker som jag delade ut.

Då kom hon hem till mig i taxi och jag minns att jag bad henne ta trapporna upp för jag hann inte springa ner. Jelena envisades med att det var bäst att jag kom ner och då minns jag att jag något motvilligt knallade ner med två papperskassar böcker och tänkte: "Vilken liten diva som dessutom vill ha böckerna serverade!"

När jag äntligen var nere i taxin insåg jag att Jelena sitter i rullstol. Snacka om att jag kände mig som en nöt. Ännu en påminnelse om att man inte ska döma, inte dra förhastade slutsatser. Jelena bor i en Göteborgs-förort och är den här bloggens största behållning. Alltid positiv och sprudlande glad, alltid med ett gott ord om alla och en humor med intelligent udd. Sen dess har vi träffats några gånger och vi har daglig kontakt. Vi kallar varandra för "sister from another mister". Tack Jelena. För julklappen. För din visdom och värme. För din vänskap.

Foto: Sara Ringström. Bilden togs idag och publiceras i en tidning snart. Förmodligen den bästa fotograf jag har jobbat med genom tiderna. Proffsig, älskvärd, snabb och snygg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar